Forum

Tweede coronabesmet...
 
Notifications

Tweede coronabesmetting in Nederland, patiënt in thuisisolatie in Diemen  

  RSS

Redactie
(@admin_maarten)
Lid Admin
Lid geworden: 11 maanden geleden
Berichten: 7
28/02/2020 12:41 pm  

Opnieuw is iemand in Nederland positief getest op het coronavirus, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag. De vrouw zit in thuisisolatie in Diemen.

Bij de vrouw werd in de nacht van donderdag op vrijdag vastgesteld dat ze besmet is. Dat bleek uit laboratoriumonderzoek in het Amsterdam UMC. Ze kreeg volgens de NOS in de nacht van dinsdag op woensdag ziekteverschijnselen.

De patiënte heeft geen link met de man bij wie donderdag het coronavirus is vastgesteld. Ze was vorige week in de Italiaanse regio Lombardije, waar meerdere mensen besmet zijn met het COVID-19-virus. De GGD brengt in kaart met wie de vrouw contact heeft gehad.

De eerste patiënt in Nederland werd woensdag opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Vanwege een "sterke verdenking" werd de man volgens het protocol direct in isolatie behandeld. Donderdagavond bleek dat hij inderdaad besmet is met het virus. Ook hij is onlangs in Lombardije geweest.

Lombardije is een risicogebied

Nederlanders die terugkeren uit risicogebieden, waaronder Lombardije en de Chinese stad Wuhan, moeten na thuiskomst extra op hun gezondheid letten. Als zij binnen twee weken gezondheidsklachten krijgen, moeten ze thuisblijven en telefonisch contact opnemen met de huisarts.

Als blijkt dat iemand inderdaad besmet is met het COVID-19-virus, dan kan die persoon afhankelijk van de ernst van de ziekteverschijnselen thuis in isolatie blijven. Er volgt een ziekenhuisopname als de besmette persoon ernstig ziek is of wordt. De vrouw in Diemen heeft dus geen ernstige klachten.

bron: nu.nl


Citaat
Share: